Gepost door: Admin | 7 augustus 2019

Chelsey overleden

Op maandag 5 augustus is onze lieve Chelsey overleden, lees ons verhaal “hier

Advertenties
Gepost door: Admin | 17 november 2018

En dan is het 12 november 2018.

Het is vandaag een regenachtige dag met een redelijke temperatuur zo rond de 11 ͦC. Een heerlijke herfstdag zonder wind.

Zonder wind? Geen wind geen verwaaiing. Een groot probleem voor een hond die zijn neus moet gebruiken.

De volgorde waarin men start, is door loting tot stand gekomen.

Er  zijn 3 proeven waar bij in elke proef 3 apporten moeten worden binnen gebracht. Brengt de hond in het totaal dus 9 stuks koud wild binnen dan heeft hij zijn AA diploma binnen.

Alexander start met Hunter als 2e op de B proef. Hunter en Alexander laten schitterend werk zien maar in de 15 minuten die zij voor elke proef krijgen, lukt het niet om de laatste 2 stukken wild binnen te brengen.

Na deze teleurstelling worden de schouders weer gerecht, op naar de C proef.

Hier zien we een geweldig stukje werk en snelheid van Hunter. Hij haalt zowel het konijn, de duif en de kauw in korte tijd binnen.

Gelukkig wordt het tegen de tijd dat zij aan de A proef beginnen droog. Op deze proef wordt veel zelfstandig werken van de hond verwacht. Hunter haalt ook hier met topsnelheid het ene na het andere stuk binnen. Helaas ook het stuk wild dat er lag als verleiding maar wie kan dat een top jachthond kwalijk nemen?

Alexander en Hunter hebben helaas geen AA diploma gehaald. Zij mogen echter super trots zijn op de 6e plaats met 175 punten.

De toeschouwers hebben genoten van dit stel. We hebben meerdere malen gehoord dat men onder de indruk was van zowel zijn snelheid als zijn dirigeerbaarheid. Hunters uithoudingsvermogen was indrukwekkend, de snelheid ging er tot de laatste seconde niet uit.

Een super mooi staaltje van samenwerking tussen hond en voorjager.

CHAPEAU!

Gepost door: Admin | 17 november 2018

De Nimrod, Alexander stelt zich voor

Iedere deelnemer aan de NIMROD schrijft een stukje om zichzelf en de hond te introduceren.

Deze stukjes komen zowel op de website van de NIMROD te staan als in het boekje dat op de dag zelf te koop is op de NIMROD.

 

Hunter Jack van die Hage tot Gouwe, voorjager Alexander van Dorp

 

“Natuurlijk accepteren we de uitnodiging voor de Nimrod”

 

Mijn eerste 19 jaar van mijn leven heb ik  al mijn vrije tijd besteed in het Bos van Lage Vuursche, ondanks dat ik woonachtig was in Rotterdam. Daar in Lage Vuursche is de liefde voor de Heidewachtel begonnen. Naast het gezinsleven, drukke baan, te veel hobby’s probeer ik zoveel mogelijk buiten te zijn.

Onze eerste Heidewachtel kwam dan ook al snel in beeld. Via de Heidewachtel vereniging kwamen we in contact met Paula de Kruijf. Die begon aan haar eerste nest, gefokt en verzorgd in huis. Wij zijn gaan kijken en natuurlijk op slag verliefd op allemaal. Gelukkig met hulp van Paula een mooie en goede keuze gemaakt omdat we ook rekening met onze kinderwens wilden houden. Het werd Athos Amadeus van die Hage tot Gouwe. Geweldige lieve hond maar door omstandigheden niet verder gekomen dan de eerste puppy cursus bij Tea Blokland.  Niet te min hebben we bijna 12 jaar samen mogen genieten van het buitenleven.

Na een korte periode van geen hond, hoorden wij bij “toeval”(of had het zo moeten zijn) dat er bij Paula het H-nest op komst was en zo begint er in 2012 een nieuw tijdperk…. Hunter Jack van die Hage tot  Gouwe!

P11203182012-10-13Hunter is sinds zijn geboorte een super enthousiaste en energievolle Heidewachtel met een onovertroffen willetje om te mogen werken.

Terug kijkend heb ik mij nooit voor kunnen stellen dat ik zoveel tijd en energie zou besteden aan en zoveel liefde zou kunnen ontwikkelen voor Hunter.  Zoveel zelfs dat ik wel eens mijn naaste omgeving vergeet.

Zes jaar lang hebben we getraind, SJP’s gedaan, gelachen, gehuild, pieken en dalen gehad en uiteindelijk toch MAP A proeven gedaan.

Wat hebben we samen veel meegemaakt. Wauw en pfffff! Want soms werden de tegenslagen mij echt even teveel. Dan kon ik gelukkig terugvallen op de mensen om mij heen. Ook nu tijdens het schrijven doet het mij veel. Ik mag mij gelukkig prijzen met een geweldige vrouw die mij 6 jaar lang hierin gesteund heeft. Dank je!

Dan worden we 25 oktober 2018 gebeld. De verwachting was daar…. maar toch. Ik kon niet wachten om te zeggen: ”Natuurlijk accepteren we de uitnodiging voor de Nimrod”.hunter

Wat een pluim op 6 jaar elke dag met je hondje bezig te mogen en kunnen zijn. Tel daarbij nog eens op de eer om de Heidewachtel te kunnen vertegenwoordigen, dan gaat de vlam in ons behoorlijk branden! Zo fel dat de eerste nachten door de spanning zeer onrustig waren. Ondanks de spanning gaan we met dezelfde vlam en passie richting Kasteel Doorwerth om te genieten van deze ‘once in a life time‘ voor mijn maatje Hunter!

Natuurlijk staan alleen Hunter en ik dan in de schijnwerpers maar ik kan u verzekeren, alleen had ik dit nooit volbracht!  Ook jullie bedankt.

Ik zie u graag op de Nimrod.

Alexander en Hunter

Gepost door: Admin | 12 oktober 2018

Alexander en Hunter naar de Nimrod!

Het moet wel heel gek lopen willen Alexander van Dorp en Hunter Jack van Die Hage tot Gouwe op 12 november niet deelnemen aan de Nimrod.

Het wachten is op het telefoontje met de uitnodiging om mee te mogen doen. Alleen de beste 18 honden van dit jaar worden uitgenodigd om deel te nemen. Ze staan met 198 Nimrod-punten op de lijst en met een totaal scoren van 1119 MAP-punten.

Er is 6 jaar lang met volharding en respect voor de hond, intensief getraind. Ook Karin van Dorp heeft haar steentje meer dan bijgedragen aan dit resultaat.

Wij wensen hen veel plezier en succes!

zie “hier” een mooie impressie van rtv Rijnmond

 

Gepost door: Admin | 4 oktober 2015

Groot succes voor Hunter en Alexander!!

Gefeliciteerd Alexander en Hunter!

Alexander heeft met Hunter Jack van Die Hage tot Gouwe in september wel een hèèl mooi Orweja A diploma behaald!

Tijdens de o.a. door de Heidewachtelvereniging georganiseerde jachtproef in de Cropsche Waard te Haaften hebben zij de 1e plaats behaald!

 

Alexander en Hunter no. 1v.l.n.r:

  1e plaats Alexander van Dorp met Hunter Jack van Die Hage tot Gouwe 89 punten

2e plaats Harrie Verhoeven met Quinn vom Buchenberg 88 punten

3e plaats Marjo Hagoort met Larcchan vom Forstweg met 85 punten.

Alle drie van harte gefeliciteerd met dit succes!

Hunter foto gemaakt door Giovanna EllisHunter in actie (foto Giovanna Ellis)

Hunter haalt eend binnen foto gemaakt door Giovanna EllisSnelle Hunter (foto Giovanna Ellis)

Hunter geeft apport af. Foto gemaakt door Giovanna EllisCorrect afgegeven van het wild (foto Giovanna Ellis)

Gepost door: Admin | 27 augustus 2015

Groeten uit Amerika!

American Stark mee op de boot

 

Mooie foto’s uit Amerika.

(American) Stark als scheepshond.

American Stark met zijn huisgenote Lizzy 2015

Stark (14,5 jaar) met zijn “zusje” Lizzy

Gepost door: Admin | 24 augustus 2015

Leuke reactie naar aanleiding van onze training.

Voor een vergroting klik op de foto

Jacqueline en Cock, hartelijke dank voor jullie leuke reactie!

Wij hebben genoten van jullie en jullie honden!

testje

Gepost door: Admin | 24 augustus 2015

Genieten van de zomer

Hanna Rifka met haar baasje. Wie ligt er het best

2 maal

lekker genieten samen met de baas.

Rifka en Hunter

Is er een betere plek voor een hond?

Hunter Jack

 

 

 

 

 

 

Hunter op en in het water!

 

Hunter Jack

Hunter Jack

 

 

Gepost door: Admin | 22 augustus 2015

Foto uit de oude doos

Tara Yentl en Stark foto uit de oude doos. 2001Vlnr. American Stark, moeder Tara en Anniek Yentl.

Gepost door: Admin | 27 januari 2013

Televisie kijken

Fascinerend hoe natuurgetrouw zo´n beeld kan zijn.

Zelfs Hasse is onder de indrukBoskoop-20130127-00071!

Older Posts »

Categorieën