Tara – de stammoeder van. Van Die Hage tot Gouwe

Tara – de stammoeder van Van Die Hage tot Gouwe

TARA VAN NIHENHOVEN
2-1-1997 — 17-2-2011

Tara kwam als pup van 7 weken bij ons in huis en was onze eerste Heidewachtel. Toen ze 14 weken oud was, zijn wij met haar naar jachttraining gegaan. De trainers en wij waren heel enthousiast: wat een jachtinstinct en –passie!

Verder kijken wij terug op heel veel mooie momenten. De vakanties in Frankrijk en Tara die volop genoot van het zwemmen in de rivier. Zij kon met het water spelen als geen ander. Stroomversnellingen die gebouwd werden door het menselijke deel van de roedel werden door haar gebruikt om zich in mee te laten voeren, er tegen in te zwemmen en om naar visjes te kijken.

In het Reeuwijkse Hout heeft ze menig trainingsuurtje met de bazen doorgebracht  en alhoewel ze goed luisterde was er altijd 1 plek waar ze het niet kon laten om de bosjes in te gaan. Door haar hebben we een keer een fazantenhen op een nest ontdekt. Tara stond voor en wij zagen eerst niets, toen we beter keken zagen we 1 fazantenveer omhoog steken tussen de planten.

Ook onze vakanties in Vierhouten waren een feest. Zo van de camping af de heide op. Hier hebben we heel wat voetsporen liggen en ook voor Tara was het altijd een groot feest om hier los te lopen. Wat konden we van je genieten en wat waren we dan trots op je. Een mooie hond om te zien en dan die kophouding van je. Een heidewachtel hoort adel te hebben. De adel die Tara over zich had, was niet te beschrijven. Kop net zo omhoog alsof ze de koningin zelf was. Tara op volle snelheid leek wel te zweven over de grond. In een woord prachtig!

In december 2000 heeft zij haar nestje gekregen. Tara was een geweldige moeder die heel goed voor haar pups zorgde. Ook later haar kleinkinderen en achterkleinkinderen die hier in de huiskamer geboren zijn heeft ze altijd goed helpen verzorgen en opvoeden.

Tara wat gaan we je missen. De uren en kilometers die we met je gelopen hebben, mee met de baas hard lopen, fijn naast de fiets mee. Lekker in het zonnetje liggend op de steiger kijkend naar de eendjes die langs zwemmen. Weet je nog die keer dat je de hele staart van een eend in je bek had toen je de eigenaar van al die veren onze tuin uitjoeg. De muis die je ving en toen zo piepte dat je hem van schrik weer liet gaan. Het lijsterjong dat we hier gehad hebben totdat hij kon vliegen. Jij hebt hem 2 maal geapporteerd en netjes onbeschadigd afgegeven: brave hond!!

Het goede voorbeeld dat je gaf en daardoor zo’n grote hulp bij de opvoeding van je dochter en later nogmaals bij je kleindochter. Door jou ging dat allemaal gemakkelijker: luisterde ze niet, dan ging jij ze halen. Nadat in september 2007 kanker bij Tara werd geconstateerd hebben wij nog meer dan 3 mooie jaren van haar mogen genieten.

Tara is de stammoeder van onze “Van Die Hage tot Gouwe” nakomelingen. We zijn dan ook erg blij haar dochter en kleindochter nog bij ons te hebben.

Tara bedankt voor 14 geweldige jaren!

Léon en Paula de Kruijf

Advertenties
%d bloggers liken dit: