Onze Yentl is overleden

Anniek Yentl van Die Hage tot Gouwe

23 december 2000 – 18 mei 2014

 

Yentl aquarel

Yentl werd geboren in ons eerst gefokte nest. Zij was de enige teef tussen verder alleen reuen. De keus was dus heel makkelijk voor ons. Yentl was een ongelooflijke lieve hond. Rustig, standvastig, niet van haar stuk te krijgen, zijn zo de eerste dingen die bij mij opkomen als ik haar moet beschrijven. Yentl was ook een geweldige moeder en oma voor de pups van haar dochter Chelsey. Yentl heeft 3 nesten gekregen met mooie nakomelingen. Yentl is opgegroeid met haar moeder Tara, waar later haar dochter Chelsey en bijna 2 jaar geleden, haar kleindochter Hasse bijkwam. Yentl is nooit de roedelleider geweest, die ambitie had zij totaal niet.

Nadat de pups uit ons eerste nest uitgevlogen waren, zijn Léon en ik een weekendje weggegaan. ’s-Avonds toen ik vroeg naar bed ging zocht Yentl (13 weken) mij gelijk op. Zij kwam bij “het Vrouwtje” liggen terwijl haar moeder Tara de voorkeur had voor “de Baas”. Zo waren de voorkeuren dus gelijk duidelijk! Yentl was helemaal mijn (Paula) hond.

Ze liet zich niet drukken of commanderen. Ze luisterde dan gewoon niet. De vraag Jet “kom eens hier” of “nee” waren voor haar voldoende om te luisteren. Ook de laatste jaren toen haar gehoor slecht werd, was een handgebaar of een knikje van je hoofd voldoende om te luisteren.

Op haar neus kon je vertrouwen. Ze was gek op eten maar ook een dummy vrij hoog in de boom wees zij aan waar de andere aan voorbij liepen. Zwemmen als de beste en dan ook nog graag een apportje erbij! Stöberen was ook helemaal haar ding. Geen wild zat veilig in de rietkraag.

Ook het meedrijven op een luchtbed was het helemaal voor haar in onze vakanties. Zodra ze kon probeerde zij erop te klimmen en dan begon het genieten voor haar.

Heel mooie herinneringen aan een hond zoals er nooit meer een tweede zal komen.

Op zondag 18 mei werden wij wakker en merkte gelijk dat er iets niet goed was aan Yentl. Er was iets goed fout in haar hoofd: zij kon totaal geen evenwicht meer houden en ook haar ogen schoten van links naar rechts. Voor Léon en mij was de beslissing toen snel gemaakt….

Yentl dank je wel voor meer dan 13 mooie jaren, je kinderen en je kleinkinderen. Je naam paste volledig bij je, je was gewoon Gentle!

 

%d bloggers liken dit: