Gepost door: Admin | 16 oktober 2012

Nestevaluatie G-nest 14 oktober 2012 in Hoenderloo

Afgelopen zondag, 14 oktober 2012, waren we met ons G-nest (geboren 10 januari 2011) op de nestevaluatie van de Nederlandse Vereniging van Heidewachtelliefhebbers. Op 1 hond na was het nest compleet. Het was heel gezellig om de mensen én de honden terug te zien: gewoon een feestje! Iedereen was nieuwsgierig naar de broers en zus uit het nest en natuurlijk naar vader- en moederhond.

Koffie, thee, limonade ging er gretig in en natuurlijk de alom bekende verse stroopwafels ;-)! Ook had onze jongste hond Hasse geen gebrek aan aandacht.

Na een korte ringtraining was het wachten op de keuring van het nest. De keurmeester was mevrouw D. Striegel en we merkte wel aan de nesten voor ons dat ze uiterst nauwkeurig én streng keurde: alles werd gezien en genoteerd.

Mevrouw Striegel legde na afloop uit dat ze alle honden vergelijkt met de rasstandaard. Alles wat eventueel afwijkt dàt wordt opgemerkt en ze had moeten zoeken bij dit nest! Goede honden met een goede bouw en zeker niet onbelangrijk: fijne karakters. Wel erg jammer dat veel van deze mooie honden gecastreerd zijn!

Kortom een opsteker voor ons als fokker en een heel stel trotse eigenaren!

vlnr: vader Leffert Seppel, Hunter, Sepp, Bella, Remi, Joep, moeder Chelsey en kleine Hasse.

Advertenties

Categorieën

%d bloggers liken dit: